GYIK

Általános kérdések és válaszok a SET képzéseivel kapcsolatban

 1. Miben különbözik a S.E.T. a többi iskolától?
 2. Mit jelent a félig online?
 3. Hasznos-e a félig online tanulás, és mik az előnyei?
 4. Lehetséges egy olyan gyakorlat-orientált képzést, mint például a hangtechnikusi félig online végezni?
 5. A főiskolai bizonyítvány (pl. Hangtechnikus Univ.) államilag elismert?
 6. Mik a feltételek ahhoz, hogy a S.E.T. tanulója lehessek ?
 7. Mikor zárul a jelentkezés határideje és hogyan zajlik az le?
 8. Kell még további kiadásokkal is számolnom?
 9. Van lehetőség munkavégzésre a tanulmány mellett?
 10. Hol találom meg az árakat és az egyéb információkat a kurzusról?
 11. How do I apply for a PhD position at University?

Miben különbözik a S.E.T. a többi iskolától?

A S.E.T. olyan akadémia, amely szoros kapcsolatban áll különböző oktatási intézményekkel, főiskolákkal és egyetemekkel. Ezért tudunk olyan képzési ciklust nyújtani, amely a tanterv elvégzése után nemzetközileg elismert főiskolai bizonyítvánnyal (Univ.) zárul. Az alap egy innovatív, félig online oktatási koncepció. Az Internet-en a hallgatók számára egy személyes oktatási platform áll rendelkezésre, így lehetőség adódik otthonról, napi 24 órában, online történő tanulmány folytatására. A hallgatók személyes jelenléte csak a “gyakorlati fázis”-okon szükséges. A végzettség tehát időtől és helytől függetlenül megszerezhető.

Mit jelent a félig online?

Minden hallgató kap egy belépő kódot az oktatói platformhoz. Ez a kód lehetőséget ad arra, hogy a tanuló otthonról, a neki megfelelő időben jelentkezhessen be az on-line platformra. Itt különböző “E-Learning” (távtanulási) -módszerek állnak a hallgatók rendelkezésére, mint pl. oktatási videók, virtuális osztályterem, chat, stb… Természetesen ezen kívül a személyes jelenlétet és a tanári kontaktust igénylő workshop-ok, szemináriumok, fórumok és vizsgák is fontos elemei a koncepciónak.

Hasznos-e a félig online tanulás, és mik az előnyei?

Már az egyetemek és főiskolák is egyre többet oktatnak a félig online módszerrel, szívesen használják az E-Learning koncepciót. Ennek a jövőt meghatározó oktatási módszernek megvannak a lényeges előnyei. A független időbeosztás és a modern tanulói platform lehetőséget nyújt egy stresszmentes, sikeres tanulmányra. A táv-tanulási módszerrel szemben az Internetet kommunikációs platformként használjuk. Így az online fázis alatt is természetes a többi hallgatókkal és a kurzus felelős vezetőjével való kapcsolatteremtés és kommunikáció.

Lehetséges egy olyan gyakorlat-orientált képzést, mint például a hangtechnikusi félig online végezni?

Napjainkban a számítógépek olyan teljesítményre képesek, mint ami néhány évvel ezelőtt csak hatalmas és tökéletesen berendezett, igen drága stúdiókban volt lehetséges. A számítógépekkel drága és terjedelmes keverőpultokat tudnak helyettesíteni. Hangtechnikusi kurzusunk tanulmányi alapja a ProTools bázisprogram az Avid cégtől. Ez a program világszerte a legtöbb nagyobb stúdiónak egyik legfontosabb része. Az oktatási változat ugyanolyan felülettel rendelkezik mint a drága és pillanatok alatt az otthoni számítógépet professzionális digitális stúdióvá változtatja. Ezáltal lehetőség nyílik a virtuális gyakorlatok otthoni elvégzésére. A “gyakorlati fázis” keretén belül szemináriumok és számítógépes munkahelyen, valamint professzionális hangstúdiókban megoldandó gyakorlati feladatok várnak a hallgatókra. Ezekkel az erős fázisokkal biztos alapot nyújtunk az elegendő gyakorlat megszerzéséhez.

A főiskolai bizonyítvány (pl. Hangtechnikus Univ.) államilag elismert?

A főiskolai bizonyítvány (pl. Hangtechnikus Univ.) államilag nem elismert. Mivel azonban a bizonyítványokat a S.E.T.-tel szoros együttműködésben álló főiskolákkal és egyetemekkel együtt állítjuk ki, ezért ezen végzettség magas szakmai tartalmára külön garanciát vállalunk.

Mik a feltételek ahhoz, hogy a S.E.T. tanulója lehessek ?

Az otthoni tanuláshoz szükséges egy Internet csatlakozással rendelkező számítógép és a szükség szerint hozzá tartozó harver. Részletesebb feltételeket az egyes képzések leírásában találsz.

Mikor zárul a jelentkezés határideje és hogyan zajlik az le?

Javasoljuk hogy minnél hamarabb jelentkezz a nyilvátartásba kerüléshez. Minnél hamarabb jelentkezel, annál biztosabb a helyed a tanfolyamon. Végső jelentkezési határidő a tanfolyam indulása előtt 2 héttel. A regisztráció három lépése:

  1. A jelentkező/érdeklődő az online felületen hozzáférést kap egy regisztrációs formula kitöltéséhez.
  2. A személyes adatok kitöltése után a “Hallgatói megállapodás” PDF formátumban letölthető.
  3. Jelentkezésed akkor válik hivatalossá, ha a szerződést két példányban kinyomtatva, aláírva a SET School címére eljuttattad.

Kell még további kiadásokkal is számolnom?

Nem, nincs több kiadás. A tanfolyamra vonatkozó teljes ár a kurzus leírásánál olvasható.

Van lehetőség munkavégzésre a tanulmány mellett?

Igen. A tanulási koncepciót úgy terveztük, hogy a hallgatók elegendő időt tudjanak munkájuk mellett a tanulmányaikra fordítani. A “gyakorlati fázisok” az egyedüli olyan időpontok, amelyekre tudatosan időt kell szakítani.

Mely követeléseknek kell megfelelnem ahhoz, hogy beíratkozhassak egy kurzusra?

Minden kurzusnak megvannak a sajátos felvételi követelményei, amelyek a szóban forgó kurzus leírása alatt olvashatóak.

Hol találom meg az árakat és az egyéb információkat a kurzusról?

A kurzusokra vonatkozó részletes információkat a “Kurzusaink” menüpont alatt találhatod.